Wydarzenia

RESTAURANT WEEK

RESTAURANT WEEK

po raz pierwszy na Podhalu!

 

Tegoroczna edycja Restaurant Week była rekordowa pod każdym względem. 85 tysięcy gości odwiedziło blisko 400 restauracji w 36 festiwalowych miastach. Po raz pierwszy w Restaurant Week wzięły udział restauracje z Podhala.

 
 

W premierowej dla Podhala edycji wzięło udział 13 restauracji, które w ciągu dwóch tygodni przyjęły prawie dwa tysiące gości. Tak jak w pozostałych częściach kraju, również i u nas hasłem przewodnim było „Destynacja Restauracja”, nawiązujące do odkrywania świata poprzez gastronomię. Festiwalowych potraw można było spróbować m.in. w zakopiańskich BUBUI, Casa Mia, Halce, Góralskiej Tradycji i Javorinie, Restauracji Novobilski w Białce Tatrzańskiej, Schronisku Smaków Magdy Gessler w Bukowinie Tatrzańskiej czy nowotarskim Absyncie. W menu znalazły RESTAURANT WEEK po raz pierwszy na Podhalu! Tegoroczna edycja Restaurant Week była rekordowa pod każdym względem. 85 tysięcy gości odwiedziło blisko 400 restauracji w 36 festiwalowych miastach. Po raz pierwszy w Restaurant Week wzięły udział restauracje z Podhala. TATRA MAGAZINE | 39 się zarówno regionalne klasyki, jak i dania kuchni fusion. Goście Festiwalu przyznali następujące nagrody: 

 
 
 
 

 

  • Najlepsza przystawka: Casa Mia (Zakopane)
  • Najlepsze danie główne: BUBUJA (Zakopane)

 

  • Najlepszy deser: Góralska Tradycja (Zakopane)

  • Najlepsza obsługa: Casa Mia (Zakopane)
  • Najlepsza atmosfera: BUBUJA (Zakopane)

 

  • I miejsce: Casa Mia (Zakopane) 
  • II miejsce: BUBUJA (Zakopane) 
  • III miejsce: Góralska Tradycja (Zakopane) 
  • Najpopularniejsza restauracja: Schronisko Smaków Magda Gessler (Bukowina Tatrzańska)

 

 

 

 

 

 

 

 


- Rosnąca popularność Festiwa - lu to przede wszystkim zasługa restauracji, które z ogromną dbałością przyjmują festiwalowych gości. Zadowoleni goście nie tylko będą promować restauracje w swoich mediach społecznościowych, ale przede wszystkim do nich wrócą - podkreśla Marcin Wawrzeń, Head of Restaurants po stronie organizatorów Festiwalu. - Według badań aż dwie trzecie restauracji uważa, że dzięki Festiwalowi restauracja dociera do nowych gości, na których im zależy. To owi nowi, powracający goście sprawiają, że aż 87,6% restauracji jest zadowolonych lub bardzo zadowolonych z Festiwalu. Kolejna edycja Restaurant Week już w dniach 3-17 kwietnia 2019 roku. Trwają wcześniejsze rezerwacje zapewniające dostęp do sys - temu rezerwacyjnego na 24h przed innymi. Organizatorzy zachęcają do zakupu rezerwacji w charakterze świątecznego prezentu. Niepowtarzalne doświadczenie restauracyjne z pewnością cieszyć się będzie rosnącym zainteresowaniem jako oznaka uczuć, jakimi darzymy naszych bliskich. www.restaurantweek.pl


 

Dodaj komentarz

Komentarze