Kuchnia

Heart by Amaro

HEART BY AMARO

 

W samym sercu Tatr Wojciech Modest Amaro - najbardziej uznany polski Szef Kuchni na świecie - otworzy swoją autorską restaurację. Jak sam mówi, jest ona spełnieniem jego marzeń o podróży do natury, polskiej gościnności i odkrywaniu  smaków wypływających prosto z serca. Miejsce to będzie przede wszystkim otwartym domem, do którego mistrz kuchni zaprasza każdego, kto chce poznać jego osobiste, wybrane przez lata poszukiwań przepisy na definicję „pyszności”.

Heart by Amaro ma wymiar dzielenia się tym, co najlepsze z najbliższymi, rodzinnego ciepła wokół stołu, dań, za którymi się tęskni i do których się wraca. To kuchnia stworzona z miłości do ludzi, szacunku do produktu i pasji w odkrywaniu regionalnego bogactwa Tatr. Nie zabraknie w niej również inspiracji z miejsc, które wywarły największy wpływ na kształtowanie się autorskiej kuchni mistrza. Jak sam twierdzi: „Tak gotuję dla rodziny i przyjaciół odwiedzających mój dom”.

 

Nic zym spotka nia z zakopia ńsk ą bohem ą Koncepcja restauracji ulokowanej w zabytkowej Villi Marilor, w obrębie Nosalowy Park Hotel & Spa, będzie nawiązywać do biesiadnego stylu spotkań kojarzonego od lat z zakopiańską bohemą. Amaro zadbał o to, aby w tej przestrzeni każdy czuł się swobodnie, dlatego też zaproponuje dania „do podziału”, a także do wyboru z karty. W trosce o zdrowie najmłodszych szef przygotował specjalne menu „Palce Lizać”, oparte wyłącznie na produktach

ekologicznych. Dla przyszłych gwiazd gastronomii planowane są również kulinarne niespodzianki i butikowa kolekcja akcesoriów oraz strojów kuchennych. Dopełnieniem całości będzie unikalna karta win, z naciskiem na wina organiczne, a także kultowa selekcja polskich alkoholi: wódek, nalewek, likierów, miodów pitnych, cydrów i kraftowych piw.

 

Heart by Amaro to pulsujące serce wyjątkowej współczesnej gastronomii zanurzone w naturze Podhala.

www.heartbyamaro.pl

 
 

Wojciech Modest Amaro

to najbardziej utytułowany i rozpoznawalny na świecie polski szef kuchni. W 2019 r. zaliczony do grona 100 najlepszych kucharzy świata przez The Best Chef Awards. Samouk i pasjonat, który spędził ponad 8 lat poza granicami kraju szkoląc się w  Londynie, Paryżu i Barcelonie, u boku takich sław jak Ferran Adria. Jego pionierska wizja współczesnej kuchni polskiej zdobyła uznanie na świecie i wiele prestiżowych wyróżnień. Zdobywca pierwszej, historycznej gwiazdki Michelin w Polsce  w 2013 roku. Autor bestsellerów: Kuchnia Polska XXI wieku, Natura kuchni polskiej i Heartmade by atelier Amaro. Juror programu Top Chef Polska. Założyciel Forgotten Fields Farm, projektu dedykowanego przywracaniu bioróżnorodności fauny i  flory oraz pomocy młodym osobom w odnalezieniu się w starcie w dorosłe życie.

 

kuchnia płynąca z serca

Dodaj komentarz

Komentarze