Kuchnia

Krupowa Izba

Krupowa Izba 

 

Wyjątkowe miejsce na kulinarnej mapie Zakopanego!

 

Hałuski z rydzami, polywka bryndzowo nagrodzona Marką Tatrzńaską, jagnyicina z patelni na winie, a do tego regionalne gorzołki - te i wiele innych góralskich specjalności czeka na gości w restauracji Krupowa Izba w Zakopanem.

 
 

Krupowa Izba istnieje stosunkowo krótko, ale już zdobyła sobie wierne grono stałych bywalców. To miejsce, które łączy wszystko to, co najlepsze w góralskiej kulturze, podhalańskiej tradycji i regionalnej kuchni. Świetne jedzenie, przyjemne  wnętrza i swojski klimat tworzą przyjazną przestrzeń. Warto wiedzieć, że Krupowa Izba to przebudowana i powiększona restauracja Staro Izbo, która cieszyła sie ogromną popularnością wśród bywalców zakopiańskich lokali.


Lokalne frykasy

Szef kuchni ułożył kartę, w której królują lokalne smaki i przysmaki. Hałuski, sery takie jak oscypek, bundz czy bryndza, a także jagnięcina to podstawowe składniki typowych potraw kuchni regionalnej i pasjonaci góralskich dań nie wyjdą stąd głodni. Ale w Krupowej Izbie każdy znajdzie coś dla siebie. Są sałatki, zupy, ryby, drób i mięso, które trafią w gust najbardziej wybrednych smakoszy. A wszystko podane przepięknie i z dbałością o prezentację. Miłośników trunków z procentami  ucieszy duży wybór wódek i góralskich drinków. Warto dodać, że restauracja jest laureatem Marki Tatrzańskiej - podniebienia jury zdobyła polywka bryndzowo z dodatkiem lanych kluseczek i chrupiącym boczkiem.

 

Nowoczesny wystrój z góralskim sznytem

Jeśli chodzi o wystrój, Krupowa Izba łączy nowoczesność z tradycją. Cegła i beton to nawiązanie do industrializmu, z kolei bogato zdobione elementy drewniane to przykłady klasycznej góralskiej snycerki. 


Restauracja na każdą okazję

Krupowa Izba to miejsce, które sprawdzi się świetnie w każdej sytuacji. Uda się tu i romantyczna randka, i biznesowy obiad, i rodzinne przyjęcie. Krupowa Izba organizuje przyjęcia urodzinowe, komunijne czy weselne. Istnieje też możliwość  organizowania większych wydarzeń i biesiad góralskich dla firm, wycieczek i innych grup. W takich przypadkach szef kuchni przygotowuje specjalne menu, uzgodnione z organizatorem. Na życzenie czas umila góralska kapela.

Dodaj komentarz

Komentarze