Kuchnia

RESTAURACJA HALKA

Bezczelnie pysznie

W RESTAURACJI HALKA

Zaledwie 200 m od Krupówek, w Aries Hotel & SPA, zamiast wszechobecnych kwaśnic, oscypków, burgerów i na przekór tandetnej interpretacji regionalnych smaków, Restauracja HALKA serwuje na przykład nowojorskie pastrami i tajską zupę. Wszystko tu jest bezczelnie inne i pyszne...

 

Autorskie menu szefa kuchni Michała Lelka to uczta dla mięsnych hedonistów i koneserów wina. Zacząć ją można od klasycznego tatara, dalej na przystawkę wybrać bycze jądra z pigwą i czekoladą, na danie główne skusić się na dzika i ziemniaki z ogniska. A na deser - rubinowa czekolada. Ten specjał, po raz pierwszy w historii stworzony przez szwajcarską markę Barry Callebaut z rubinowych nasion kakaowca, przygotowują cukiernicy HALKI - Michał Palarczyk i Wojtek Kazanowski. No i oczywiście kieliszek pysznego wina. Dania zachwycają nowoczesnym wyglądem i niebanalnymi połączeniami smaków. Na smakoszy czeka zarówno menu sezonowe, jak i stałe, a w nim - między innymi żabie udka oraz kaczka z mango w sosie teriyaki. HALKĘ doceniają nie tylko goście głodni niebanalnych kulinarnych doznań. Zdobyła ona uznanie i nagrody przyznawane przez kulinarne media. Od dwóch lat jest laureatem nagrody Poland 100 Best Restaurants z najwyższym wyróżnieniem 3 WIDELCE+ i FOOD BUSINESS FORUM 2018 jako najlepsza Restauracja Hotelowa w Polsce. Nagrody, przyznane przez fachowców i restauratorów, są dowodem, że wszystko jest tu naprawdę bezczelnie dobre. Zdecydowanie miejsce warte powrotu!

Dodaj komentarz

Komentarze